"Prin rectificare, asigurăm totuşi banii pentru cheltuielile salariale şi de funcţionare ale tuturor instituţiilor ţării. Vreau să spun foarte clar: n-am tăiat decât acolo unde erau sume nefolosite, sume economisite şi mulţumesc Ministerului Muncii, care, realmente, a făcut nişte economii aplicând mai corect şi verificând mai bine legea. La Sănătate, nu s-a tăiat niciun leu, cei 54 de milioane de lei pleacă la CNAS, tot pentru sistemul de sănătate", a spus primul ministru.

Şeful Executivului a mai arătat că la rectificare a fost prevăzută şi suma de 112 milioane de lei pentru asigurarea drepturilor băneşti pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.Premierul Victor Ponta a menţionat că rectificarea bugetară a fost discutată de conducerea MFP cu partenerii internaţionali, iar instituţiile financiare internaţionale au recunoscut oficial faptul că România va înregistra în 2013 o creştere economică mai mare, de 2,2%.

"Probabil că unii o să fie trişti pe la Cotroceni că avem creştere economică. Era mai bine să ne prăbuşim, erau mai fericiţi. Avem o creştere mai mare decât a fost prognozată şi avem o creştere a deficitului bugetar de la 2,3% la 2,5% din PIB pentru a acoperi cofinanţarea la toate proiectele europene", a spus acesta.
Sursa: Agerpres