„Eu sunt foarte optimist și încrezător. Numărul parlamentarilor care susțin guvernul a crescut semnificativ de la 238 de voturi care au fost înregistrate la moțiune. Deja există peste 15 parlamentari care n-au votat moțiunea de cenzură și care și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini guvernul. Suntem un câștig evident orice încercare disperată de a menține cu forța la Palatul Victoria și la butoanele ministerelor disperați care nu au nicio legitimitate ca să exercite puterea în România va fi zădărnicită”, a declarat premierul desemnat, la finalul primelor negocieri cu partidele.

La ieșirea de la discuțiile cu PMP, Orban a evitat să spună dacă va coopta partidului condus de Eugen Tomacîn noul cabinet.

„Nu avem divergențe majore. PNL și PMP colaborează în opoziție de 3 ani de zile. Discuția a fost pozitivă în care am stabilit teme importante pentru viitoarea guvernare. (…) Există disponibilitatea lor de a participa cu specialiști la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă România, vom stabili nivelul de implicare la următoarea discuție”, a mai spus Orban.