„Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare”, le-a declarat Dăncilă jurnaliştilor, luni, la Parlament. 

Întrebată dacă se teme de o posibilă plângere penală, posibilitate avansată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul a spus: „Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice este posibil”. 

„Oricărui om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se întâmple acest lucru, pentru că eu cred în justiţie şi cred că toată lumea trebuie să creadă în justiţie. Dacă mergem pe acest considerent – că fiecăruia poate să i se facă o plângere penală -, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele văzute în spaţiul public, cele apărute în spaţiul public legat de Victor Ponta, căruia i se pregătea o plângere penală, orice este posibil”, a adăugat Viorica Dăncilă, informează Agerpres. 
Pe de altă parte, ea a avut o reacţie dură vizavi de convocarea ministrului de Externe Teodor Meleşcanu de către preşedintele României la Controceni. Dăncilă a declarat că un ministru nu poate fi convocat fără acordul premierului.
„Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru, aşa este normal. Dânsul (n.r. – Klaus Iohannis) hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune. Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuie respectate de toată lumea”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament, unde a participat la şedinţa Biroului Permanent Național al PSD.