"Am trecut cu o largă majoritate, însă asta nu înseamnă că această largă majoritate va fi permanentă în Parlament, sunt foarte conştient de asta, neavând un partid politic în spate care să ne susţină permanent în Parlament. Sigur, PNL a declarat că ne va susţine, dar ştiu că şi acolo aşteptările sunt mari în ce ne priveşte. Tocmai de aceea e important, şi sunt conştient de asta, să păstrăm un contact permanent, periodic, cu principalele grupuri politice din Parlament şi vom face acest lucru şi în pregătirea bugetului, dar şi în pregătirea principalelor proiecte legislative. Atât eu, cât şi vicepremierii şi miniştrii vom merge să discutăm periodic, nu doar cu liderii partidelor, şi cu grupurile parlamentare, pentru a le explica ceea ce vrem să facem şi pentru a căuta să construim majorităţi pentru proiectele pe care vrem să le prezentăm", a afirmat Cioloş, duminică, la Digi 24. 

Prim-ministrul a spus că este aşteptată depolitizarea administraţiei, iar Guvernul are instrumente să procedeze la anumite schimbări. El a adăugat că este nevoie şi de adoptarea în Parlament a unor pachete de legi: legea de funcţionare a administraţiei publice şi legea salarizării unice. 

"Cred că Guvernul are instrumente ca să procedeze la anumite schimbări. N-o să putem să facem singuri, vom avea nevoie şi de anumite pachete legislative care vor trebui adoptate în Parlament, dar cred eu că dacă demonstrăm că Guvernul este capabil să mişte lucrurile din punct de vedere al eficienţei administraţiei şi al depolitizării, dar nu pentru a repolitiza, eu ştiu, cu alţi oameni susţinuţi de anumite partide. Deci, să facem în aşa fel încât la sfârşitul lui 2016 să predăm o administraţie care să fie mai eficientă, care să nu fie politizată în sensul de a avea oameni care au singura lor calitate aceea de a fi susţinuţi de un partid sau altul, indiferent de gradul lor de competenţă", a menţionat Cioloş. 

El a arătat că Executivul poate merge şi pe anumite hotărâri de Guvern care să clarifice anumite instrumente de transparenţă în administraţie. Potrivit premierului, în momentul de faţă, în multe părţi din administraţie este "puţin haos", "oameni competenţi care nu pot progresa în carieră pentru că sunt blocaţi de modul cum se fac recrutările". 

 

Sursa: Agerpres