”Astăzi o să avem o primă discuţie pe un proiect de OUG pe care ni-l putem asuma noi, ca Guvern, şi care vine cu ideea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor care au venit pe fondul salariului minim şi al comprimării claselor salariale în jumătatea inferioară a grilei de salarizare. Obiectivul este să aplicăm acest proiect de ordonanţă de urgenţă încă din a doua jumătate a acestui an şi în cursul anului viitor”, a spus premierul.

Surse ministeriale declaraseră anterior pentru News.ro că ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, prezintă miercuri în Guvern un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind majorări salariale pentru aproape toate clasele de salarizare, începând din luna septembrie, astfel încât să se elimine inechităţile apărute în ultimii ani din cauza neaplicării Legii salarizării. 

Potrivit surselor citate, ministrul Muncii va prezenta proiectul de OUG în şedinţa de Guvern de miercuri, documentul urmând să se aplice din luna august, pentru a permite majorări salariale în sistemul bugetar începând din septembrie.

Proiectul de OUG prevede majorări pentru aproape toate clasele de salarizare, creşteri mai importante urmând să fie acordate pentru salariile mai mici.

Documentul ar fi fost iniţiat pentru echilibrarea veniturilor pe aceleaşi funcţii, mai ales că există deja un număr important de bugetari care au dat în judecată Guvernul pentru inechităţile existente în sistemul de salarizare.

Totodată, eliminarea măcar parţială a inechităţilor ar pregăti şi aplicarea noii Legi a salarizării.