Conform agenţiei bulgare Novinite, Borisov a mai spus că este de părere că în Bulgaria ar trebui să fie organizate alegeri anticipate şi a avertizat că guvernul următor va fi format din Partidul Socialist Bulgar şi de Mişcarea Drepturilor şi Libertăţilor (DPS), al comunităţii turcilor din Bulgaria, dacă mandatul său va fi transferat socialiştilor.

Borisov a reiterat duminică intenţia de a demisiona dacă Ţeţka Ţatceva, candidata la preşedinţie pe care a susţinut-o, pierde cursa în favoarea lui Radev, informează Novinite.

"GERB [Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei] nu va rămâne la putere nici măcar o secundă dacă pierdem azi (duminică)", a spus premierul bulgar, aflat la jumătatea mandatului. De asemenea, a mai subliniat că nu va participat nici la formarea unui alt guvern în cadrul mandatului actualului Parlament dacă Ţatceva pierde alegerile.

"Dacă vom avea sau nu o criză politică depinde de populaţie", a mai spus Borissov.

Dacă premierul demisionează, parlamentul bulgar rămâne în funcţie chiar dacă partidele nu reuşesc să ajungă la o înţelegere cu privire la formarea unei coaliţii de guvernare. Decizia de a dizolva parlamentul şi a convoca alegeri anticipate aparţine preşedintelui bulgar. Agerpres