"Ordonanţele de închidere au fost executate împotriva a trei nume de domenii de internet implicate în distribuirea ilegală de copii de aplicaţii supuse drepturuilor de autor pentru telefoanele Android", se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiţie.

Documentul precizează că este "pentru prima dată când nume de domenii de internet care vând aplicaţii pentru telefoane sunt închise".

Internauţii care vor încerca să acceseze de acum cele trei site-uri (applanet.com, appbucket.net et snappzmarket.com) sunt direcţionaţi către un mesaj oficial, care îi informează de decizia judiciară şi le reaminteşte că încălcarea "drepturillor de autor este o infracţiune federală pasibilă de pedeapsă ce poate ajunge până la cinci ani de închisoare şi de o amendă de 250.000 de dolari".

Operaţiunea a permis FMI să descarce mii de copii de aplicaţii şi a fost derulată în coordonare cu autorităţi din alte ţări, în special Franţa şi Olanda, deoarece majoritatea aplicaţiilor incriminate erau stocate pe severe din străinătate.
Sursa: Agerpres