Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi, Elena Troia, a declarat, miercuri, că aeroportul a încheiat luna iunie 2017 cu cel mai mare număr de călători înregistrat vreodată într-o singură lună. 

Potrivit statisticilor, 101.615 de persoane au tranzitat aeroportul ieşean în luna iunie, cu 44,21% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, iar comparativ cu luna iunie 2015, creşterea este de 204 %. 

În ceea ce priveşte evoluţia traficului aerian în perioada ianuarie-iunie a acestui an, serviciile Aeroportului Iaşi au fost folosite de 505.900 de persoane, cu 48,76% mai mare faţă de prima jumătate a anului 2016. 

De asemenea, în luna iunie au fost 1.088 de aterizări şi decolări pe Aeroportul Iaşi, cu 36,50 % mai multe faţă de luna iunie a anului 2016. Pentru primul semestru din acest an, creşterea este de 21,90%, comparativ cu intervalul similar din 2016. 

Creşterea spectaculoasă se datorează şi operării noilor zboruri directe ce au fost introduse pe Aeroportul Iaşi, precum Valencia, Florenţa, Glasgow şi Constanţa, dar şi creşterii frecvenţei pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare în acest sezon fiind pentru cursele în regim charter spre destinaţii de vacanţă în Grecia şi Turcia. 

Reprezentanţii Aeroportului Iaşi anunţă că se fac demersurile necesare deschiderii unor rute directe noi spre Amsterdam, Frankfurt, Atena, Dublin, Varşovia sau Zagreb. 

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători spre 24 de destinaţii, din care 19 sunt internaţionale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent. 

AGERPRES