Într-o postare pe pagina personală de Facebook, premierul Florin Cîțu anunță o premieră pentru România. Mai exact, șeful Executivului prezintă datele publicate de Institutul Național de Statistică, care conformă creșterea economiei românești în primul trimestru al acestui an.

Totodată, premierul subliniază faptul că creșterea economică este una sustenabilă, iar în ultimele șase luni, odată cu oprirea ”sifonării banului public” consumul administrației publice a scăzut semnificativ.

Florin Cîțu susține că un alt lucru important care îl reprezintă creșterea economici cu aproape 35, lucru care se datorează investițiilor făcute și nicidecum consumului.

„Premieră pentru România. INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021. Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă.

1. A scăzut consumul administrației publice – în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public.

2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în EXCLUSIVITATE investițiilor și nu consumului. Premieră absolută pentru România!”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Reformele din România vor fi accelerate

Premierul a mai adăugat că acest pas este doar începutul, iar România poate mai mult într-un timp foarte scurt. El a mai subliniat faptul că reformele pentru restructurarea companiilor de stat vor fi accelerate, având în plan totodată și eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mult mai rapidă a fondurilor UE.

Florin Cîțu a mai adăugat că pentru anul 2021, Comisia Europeană are o prognoză de creștere de 7,4%.

„Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede!  De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE.

Comisia Europeană estimează o creștere de 7.4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre”, a mai adăugat premierul Florin Cîțu.