Allview a decis să intre pe segmentul single SIM, după ce au analizat mai multe studii de piaţă. Cel mai recent arată că 38% dintre clienţi nu sunt interesaţi de funcţia dual SIM. “Nu mai are relevanţă pentru clienţii noştri dacă telefonul are un singur SIM sau două, ei vor să cumpere Allview”, a delcarat Alin Niscov, manager de vânzări în cadrul companiei.

Telefonul X1 Soul are o carcasă din policarbonat, şasiu intern de magneziu, la fel ca V1 Viper, şi ecran de 5 inch cu Gorilla Glass 3 furnizat de Japan Display. Ecranul este full HD şi are o densitate de 441 pixeli per inch. La interior se regăseşte un procesor de 1,5GHz, 32 de GB spaţiu de stocare, 2 GB RAM şi cameră foto de 13 MP, pe spate şi de 5 MP pe faţă. Camera principală este capabilă să captureze 99 de cadre în 21 de secunde şi permite eliminarea elementor în mişcare prin funcţia Picture Clear. Sistemul de operare este Android 4.2.

Telefonul, care are 7,9 mm grosime şi 129,4 grame, poate fi precomandat începând de astăzi, iar în magazine va ajunge din 15 noiembrie la preţul de 1.600 de lei. X1 Soul nu va fi disponibil încă la operatori, potrivit oficialilor Allview care estimează că până la finele anului se vor comercializa 2.500 de unităţi.

Pe piaţa românească există mai mulţi producător de telefoane inteligente printre care E-Boda, Evolio şi Utok.