Din 29 octombrie vom avea prima bancă din România unde nu vei mai putea depune sau ridica numerar, la și de la ghișeu. 

„Cel mai scurt drum pâna la bancă e cel pe care poți să nu îl faci deloc. Așa că începând cu 29 octombrie 2018, toate casieriile ING se vor închide, dar vei putea face în continuare operațiuni, mult mai rapid și mai simplu.”, arată un mesaj primit de clienții ING, bancă ce are peste 1 milion de persaone fizice în portofoliu. 

Informația a mai fost anunțată de Capital, în urmă cu mai mult timp. 

„Toate acestea vor reduce operaţiunile cu numerar din sucursalele noastre. Noile servicii digitale vor fi anunţate şi implementate pe tot parcursul anului 2018.Vom putea facilita depozitarea şi retragerea de cash non-stop, indiferent de valută, prin reţeaua de 600 de ATM-uri. Tranzacţiile fără numerar pot fi operate pe platformele de internet banking ale companiei. Clienţii corporate pot avea un serviciu de colectare de numerar şi instrumente de plată de la sediul lor direct. Vom autoriza şi instrumentele de plată într-o manieră automatizată sau prin servicii de colectare”, ne-au transmis, atunci, reprezentanţii ING. 

În mesajul către clienți, ING vorbește și despre alternativele puse la dispoziție. Prima este depunerea de numerar direct la ATM, cu ajutorul cardurilor ING în lei sau euro.

A doua ar fi ordinul de plată. Mai există și posibilitatea transferului din conturile altor bănci prin opțiunea „portează-ți banii”.
Alte persoane vor putea alimenta contul clientului ING fie prin transfer bancar fie direct la ATM-ul ING cu ajutorul unui cod special.


Te-ar putea interesa și: