"Va trebui să explicăm ceea ce facem. Sper să avem majoritate atunci când va fi cazul să solicităm un vot în Parlament pentru anumite legi, însă, pe de altă parte, sunt conştient şi de faptul că Guvernul are anumite atribuţii şi anumite instrumente directe de acţiune, pe care va trebui să le folosim şi să ni le asumăm noi direct, ca şi guvern, pentru a proceda la anumite schimbări pentru care, probabil, în unele cazuri, există o anumită rezistenţa în clasa politică", a afirmat, duminică, Cioloş la RRA. 

El susţine că Parlamentul are mai multă legitimitate decât are Guvernul, dar şi acesta din urmă este legitim tocmai prin votul de învestitură acordat de Legislativ. 

"Orice am spune despre ei, cei care sunt în Parlament sunt aleşi de noi, sunt aleşi de români, nu de altcineva, nu de alţii şi, de ce să nu o spun, din punct de vedere juridic, legal, şi chiar politic, cei din Parlament au mai multă legitimitate formală decât am eu, pentru că oamenii aceia au fost aleşi, eu nu am fost ales, însă legitimitatea mea izvorăşte tocmai din faptul că eu am primit un vot în Parlament pentru a putea să îmi fac treaba. Nu spun asta doar ca să fac plăcere cuiva. Eu sunt conştient că ceea ce va face acest Guvern nu poate să facă şi fără o consultare cu Parlamentul", a adăugat Cioloş. 

Sursa: Agerpres