Preliminarii EURO 2024. România-Andorra, scor final 4-0

Echipa naţională a României a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (3-0), selecţionata Andorrei, într-un meci din grupa I de calificare la EURO 2024.

Tricolorii ocupă primul loc în grupă, cu 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveţia.

Elveţienii au însă un meci mai puţin decât tricolorii. Ei se vor întâlni pe 15 noiembrie cu Israel şi pe 18 noiembrie cu Kosovo.

România mai are meci pe 18 noiembrie cu Israel, iar apoi, pe 21 noiembrie, se anunţă a fi marea finală din Grupa I: România-Elveţia.

grupa i euro 2024
SURSA FOTO: uefa.com

Golurile României au fost înscrise de Nicolae Stanciu (min. 23), Ianis Hagi, (min. 28), Răzvan Marin (min. 44, din penalty) şi Florinel Coman (min. 50).

România a avut şi două goluri anulate. Primul anulat cu ajutorul VAR, pentru fault la portar, în minutul 78 şi al doilea pentru ofsaid, în minutul 90.

A fost un meci de infarct în grupa noastră şi în Elveţia. Echipa naţională a Belarus a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 3-3, cu Elveţia.

Belarus a condus cu 3-1 în minutul 89, însă gazdele au egalat în doar două minute, prin golurile înscrise de Manuel Akanji şi Zeki Amdouni în minutele 89, respectiv 90.

Doar copiii sub 14 ani au avut voie în tribune pe Arena Naţională

Meciul de duminică dintre România şi Andorra, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, s-a jucat la Bucureşti doar cu copii în tribune.

Totul, din cauza incidentelor de la meciul cu Kosovo. UEFA a decis ca numai copiii sub 14 ani să poată veni în tribune la această partidă, însoţiţi de câte un adult la fiecare zece copii.

Înainte de meci, FRF anunţa că s-au înscris pentru acest meci aproape 24.000 de copii. Cifra se apropie de recordul mondial stabilit tot de țara noastră, la meciul disputat tot în 15 octombrie, contra Norvegiei (1-1), în 2019.

„În urma centralizării tuturor înscrierilor pentru partida România – Andorra, am putea avea 23.767 de copii sub 14 ani și însoțitori care să fie pe Arena Națională pe 15 octombrie, de la 21.45! Acesta este numărul de bilete procesate pentru meciul din această seară!

Distribuția pe mail a biletelor s-a finalizat aseară, 14 octombrie. A fost nevoie de timp pentru verificarea CNP-urilor, centralizarea datelor și organizare logistică.

Au aplicat pentru bilete și au fost validate 458 de școli, 186 de cluburi sau asociații sportive și 46 de grădinițe, fundații sau alte instituții cu activitate juvenilă”, a transmis în cursul zilei de duminică FRF.

Sponsorul FRF, Penny, le-a acordat celor mici, în mod gratuit, câte o gustare şi un suc.

Edi Iordănescu: Am oferit maxim respect și așteptam minimum respect

Tot înainte de meci, selecţionerul Edi Iordănescu a declarat că vrea să fie tratat cu respect. El a răspuns astfel criticilor venite din partea celor nemulţumiţi de egalul 0-0 obţinut în precedentul meci, cel cu Belarus.

„Eu înțeleg critica și analizele. Sunt și multe lucruri obiective printre cele critice, dar nu înțeleg neadevărul și de ce, în anumite cazuri, nu sunt tratat cu minimum de respect.

De 15 ani, de când sunt activ în această meserie, am câștigat trofee, am făcut lucruri bune și foarte bune.

Nu o spun cu laudă, o spun pentru că este realitatea. Am oferit respect total opiniei publice și presei. A fost respect necondiționat. Am oferit maxim respect și așteptam minimum respect”, a afirmat Iordănescu.