”Zilele acestea ne-a devenit tuturor evident că dacă suntem pregătiți putem trece mai ușor printr-o situație critică. Deși suntem cu toții implicați în eforturi de minimizare a crizei COVID-19, nu uităm că Bucureștiul este un oraș vulnerabil, iar un cutremur se poate întâmpla oricând. De aceea, credem că Bucureștiul trebuie să se pregătească în continuare.”, se arată în comunicatul din partea Fundației Comunitară București.

Finanțare de 470.000 de lei

Fondul pentru cutremur și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit, gestionat de Fundația Comunitară București, a lansat la începutul lunii martie runda 2 de finanțare în valoare de 470.000 de lei.
Alături de partenerii fondatori ai programului, IKEA România, ING Bank, Lidl România, runda a doua de finanțare este susținută de Endava și Enel.

Care sunt ariile de interes

Ariile de interes pentru runda 2 sunt: (1) educare și simulare pentru cutremur în școli, (2) cursuri de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre și (3) tehnologie. În cadrul celei de-a treia arii, apelul pe proiecte include și aplicarea pentru implementarea a patru soluții software dezvoltate de către Code4Romania în cadrul Civic Labs, soluții testate și dezvoltate pe baza unei cercetări exhaustive.

Finanțările vor fi acordate pentru maxim 12 luni

Finanțările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni și pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în București sau în județul Ilfov.

Aplicațiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte Georgiana Ilie, COO Media DoR, autoarea articolului Cutremur în orașul vulnerabil, Alina Sava, Education Specialist, World Bank, Iuliana Armaș, profesor la Facultatea de Geografie, director al Centrului de Studii de Risc, Mircea Ilie, Sustainability Leader, Silvia Mihăilescu, Director de Marketing și Comunicare, ING Bank, Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România, Sonia Florian, Public Affairs Specialist, Enel, Roxana Cîrcu, Bucharest Delivery Unit Manager, Endava

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate la începutul lunii iulie 2020.