El a precizat, după prima sa ședință de Guvern ca premier interimar, că mandatul său este limitat în sesnul că Guvernul nu va putea adopta decât Hotărâri, dar nu și Ordonanțe, Ordonanțe de Urgență sau proiecte de Lege.
”Solicit celor care lucrează în instituțiile administrației centrale să-și continue activitatea cu competență, legalitate și bună credință. Cetățenii trebuie serviți indiferent de situația politică”, a spus Predoiu.
El a arătat totodată că doreşte să transmită şi pieţelor externe mesajul că stabilitatea economică este asigurată.
Predoiu a dat de înțeles că nu respinge ideea de a fi premier desemnat, spunând că își asumă orice responsabilitate care poate contribui la stabilitatea țării și la continuarea schimbărilor importante. ”Națiunea așteaptă schimbări importante, un alt fel de a face politică și rezolvări la problemele concrete”, a precizat Predoiu.
Premierul interimar a spus că în prima ședință de Guvern a discutat cu prioritate despre situația creată de viscolul din aceste zile. ”În prima ședință am discutat probleme concrete despre situațiile create de intemperiile din această perioadă”, a spus Predoiu.