Danciu s-a întors în România din 2014, la câteva luni după ce s-a deschis hotelul Privo din Târgu Mureș. „Am venit la o cină la hotelul Privo, după care mi s-a oferit un loc de muncă aici“, povestește somelierul. Danciu spune că într-un an de zile a reușit să crească numărul de sortimente de vin de la 50 la 302. În momentul de față în cramă se găsesc vinuri de la 64 de lei până la 2.000 de euro. Circa 60% dintre vinurile din cramă provin din România, iar restul din import. Așadar, valoarea totală a vinurilor din crama hotelului ajung la 200.000 de euro. Însă, cea mai mare provocare pentru Danciu este educarea publicul român în ceea ce privește plăcerea de a bea vinuri cât mai bune.

Anterior revenirii în România, Danciu a lucrat în Caraibe la Carlton Ritz, unul dintre cele mai luxoase lanțuri hoteliere din lume. El a reușit să vândă o dată un vin de 20.000 de euro.

Pe lângă atribuțiile de somelier, Danciu mai pregătește personalul hotelului astfel încât să ofere cele mai bune servicii. „Este greu să ajungem la aceleași standarde ca cele din afară, dar trebuie să respectăm aceleași principii. Noi nu vindem mâncare sau băutură. Noi vindem o experiență“, spune Danciu.

În ceea ce privește calitatea vinurilor din România, somelierul susține că 80% din vinurile noastre sunt supraevaluate. „80% din vinurile noastre sunt prea scumpe pentru ceea ce se găsește în pahar“, a completat Danciu.