Regiunea Bucureşti – Ilfov mai are fonduri pentru 700 de prosumatori în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice 2019. Pentru celelalte 7 regiuni alocate, înscrierile în platforma programului AFM s-au încheiat.

E-acumulatori.ro – instalator autorizat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) prin firma P Plus 2002 SRL  – aduce o serie de precizări legate de Programul Național Casa Verde Fotovoltaice, început în 2019 și despre stadiul actual al dosarelor înscrise pentru finanțare.

În acest moment, în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019 au fost depuse 26.300 de dosare la nivel național, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est (4116 de cereri, pentru finanțări în valoare de 81.980.000 de lei), iar numărul cel mai mic a fost înregistrat pentru Regiunea de Vest (cu 2643 de cereri, în valoare de 52.200.000 de lei). Deși fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, pentru zona București-llfov se mai pot încă depune dosare. Pentru această regiune au fost înscrise în platforma AFM, până acum, 3257 de dosare, în valoare totală de 80.000.000 de lei.

Până la finalul lunii aprilie ar trebui finalizată evaluarea tuturor dosarelor

„După sistarea și reluarea Programului Național Casa Verde Fotovoltaice în toamna anului trecut, suntem activ interesați de stadiul dosarelor și derularea programului, mai ales că E-acumulatori.ro – instalator autorizat AFM prin firma P Plus 2002 SRL – are sute de dosare înregistrate în platforma virtuală dedicată. Mai mult, ne dorim să îi asigurăm pe cei care ne-au ales ca furnizori de eforturile pe care le facem pentru a lucra alături de noua conducere a Administrației Fondului de Mediu pentru buna derulare a programului.

Am fost asigurați de AFM si Ministerul Mediului, că toate dosarele vor fi evaluate corect, iar cele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor primi și finanțarea dorită. Mai mult, ni s-a menționat că, se dorește publicarea la finalul fiecărei luni a dosarelor analizate, iar până la finalul lunii aprilie să se finalizeze evaluarea tuturor dosarelor. Așteptăm cu interes aceste acțiuni pentru a putea începe instalarea propriu-zisă a panourilor fotovoltaice și pentru a ajuta clienții noștri și românii din toată țara să devină prosumatori. Considerăm că sunt pași importanți către o Românie mai verde și mai sustenabilă energetic”, a declarat Dan Tudose, Manager E-acumulatori.ro.

Despre Programul Național Casa Verde Fotovoltaice 2019

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice proprietari de imobile independență energetică (70-80 % din ce consumă este generat de panouri) și, în plus, acesta se va bucura de o economie importantă la factura de energie. Programul AFM asigură o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Stadiul dosarelor înscrise în program se poate verifica la adresa:

https://fotovoltaice.afm.ro/#/login