Postul Agro TV se va transforma în televiziune generalistă. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat solicitarea Agro TV de a se converti dintr-o televiziune agro într-una generalistă.

În ciuda acestui lucru, grila va rămâne aceeași deoarece „deja emisiunile care sunt acum pe grilă au conținut generalist”, după cum a spus Adrian Tomșa, care este de asemenea și patronul Prima TV.

Pe Agro TV puteți vedea emisiuni ca „Tehnologii și Utilaje”, „Ce vor plantele”, „Realități Rurale”, „Din lumea satului”, „Agricultura la raport”, „Femei care se dau pe brazdă”. Pe lângă acestea, postul mai are și câteva programe de știri.

Care este motivul schimbării?

Atunci când a fost întrebat de ce dorește ca Agro TV să devină un post de televiziune generalist, acesta a argumentat postul avea de mai mult timp un conținut generalist.

„Solicitarea noastră are la bază cel puțin două argumente. Unul e legat de faptul că în ultima perioadă deja Agro TV prin conținutul pe care îl furnizează a deschis paleta de adresabilitate și putem spune că astăzi ne adresăm unui public care e mult mai larg decât cel care este consumator de informații strict agricole.”, a declarat acesta membrilor Consiliului Național al Audiovizualului.

Acesta a mai argumentat că agricultura a devenit un subiect dezbătut de toată lumea, și la fel și alimentația publică, potrivit paginademedia.ro.

Când a apărut Agro TV?

Postul de televiziune Agro TV a fost înființat în anul 2012 în Cluj-Napoca de către firma Agro TV Network. Inițial a fost doar un post local, dar pe 20 iunie 2013 CNA a aprobat, modificarea licenței, astfel devenind televiziune națională.

Pe 3 septembrie 2018, și-a schimbat logo-ul cu triunghiul Clever Group. Din februarie 2020 firma Agro TV Network SRL a fost integrată în Clever Media Network.

Nu este singura veste din televiziune. Ce post a revenit pe micile ecrane vara aceasta?

Postul de știri al Televiziunii Române, TVR Info, a reînceput să emită în această vară pe data de 22 iunie, după ce și-a oprit emisia cu câțiva ani în urmă.

„TVR are viitor pentru că are profesioniști! Revenirea canalului TVR INFO este o nouă dovadă că Televiziunea Română îşi asumă cu responsabilitate misiunea publică, în interesul tuturor cetățenilor României. Avem nevoie mai mult ca niciodată de știri de încredere, atent verificate, realizate de jurnaliști cu experiență, care să ne ajute să navigăm prin vremurile complicate pe care le traversăm.

Deși peisajul media nu pare să ducă lipsă de televiziuni de știri, realitatea este că nevoia de informații de calitate, serioase, echidistante, abordate cu calm și responsabilitate, este mai mare ca niciodată. Pentru a răspunde acestei nevoi relansăm TVR INFO!  Nu în ultimul rând, TVR INFO este și o demonstrație a seriozității cu care ne asumăm imperativul cheltuirii responsabile și eficiente a banului public.

Atât TVR INFO, cât și TVR Cultural, pe care îl vom relansa la toamnă, vor fi finanțate din bugetul existent al televiziunii publice, fără alocări financiare suplimentare”, a declarat atunci Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv.