Poşta Română a finalizat verificarea situaţiilor financiare pentru anul 2016, rezultatul economic fiind unul pozitiv. Compania a înregistrat venituri totale în valoare de 1.135 milioane lei, având cheltuieli în sumă de 1.117 milioane lei si continuă acţiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergenţă cu politicile şi strategiile de dezvoltare ale acţionarilor, rămânând consecventă obiectivului său de creştere şi diversificare a serviciilor. 

„Să nu uităm că Poşta Română este încă tributară datoriilor din trecut. Avem amenda de la Consiliul Concurenţei, care se referă la perioada de gestiune 2011-2012, dar şi debite şi accesorii ale unor controale ANAF din perioada 2003 – 2012. Compania a achitat, lunar, ratele căre ANAF, în deplină concordanţă cu graficul de eşalonare a acestor amenzi asigurând, în acelaşi timp, şi o creştere etapizată, prin prioritizarea investiţiilor în funcţie de necesitatea implementării proiectelor Poştei Române. Cu toate acestea, compania a întregistrat profit şi vreau sa le multumesc, pe această cale tuturor celor care fac parte din marea familie a Poştei Române, pentru  efortul şi dăruirea lor precum şi clienţilor nostri pentru încrederea acordată”, a declarat Directorul General al Poştei Române, Andrei Stănescu. 

Conform opiniei auditorilor externi şi a celor mai importante instituţii financiar-bancare, de al cărui sprijin real beneficiază Poşta Română, situaţiile financiare oferă o imagine clară şi pozitivă, în anul 2016, dar menţionează şi faptul că sunt necesare şi acţiuni complementare – suport ale acţionarilor în a asigura finanţarea companiei. În acest sens, se preconizează finalizarea, până în septembrie 2017, a procesului de capitalizare a Poştei Române de către  cei doi acţionari, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Fondul Proprietatea, asigurându-se astfel premisele necesare unei noi etape de dezvoltare şi modernizare a companiei.