Compania de dezvoltate imobiliara portugheza Plusvag a lansat complexul rezidential “Proiectul Barcanesti”, o investitie de 250 de milioane de euro. proiectul va fi construit pe un teren cu o suprafata de 101, 6 hectare, iar lucrarile vor fi demarate luna aceasta.

Complexul va fi dezvoltat in parteneriat cu Consiliul Judeatean Prahova, potrivit contractului urmand ca la 33 de hectare din suprafata proiectului sa revina in proprietate publica impreuna cu reteaua de drumuri si utilitati.

Proiectul rezidential Barcanesti cuprinde trei zone. Barcanesti Residential ce va fi format din blocuri P+3 si P+8, precum si case cu toate facilitatile, la care se adauga doua gradinite, o biserica, o banca, un centru medical, un parc si un lac, dar si locuri de joaca si zone de agrement sportiv. Cu o suprafata de 23,5 ha, Barcanesti Business se traduce prin cladiri de birouri, un hotel de patru stele, locuri de parcare, restaurante, centre de conferinte, spatii verzi si si o zona de sport si agremen si Barcanesti Commercial Area ocupa 16 ha din suprafata totala a ansamblului si presupune realizarea unui mall dezvoltata de portughezii de la Sonae Sierra.

Primul obiectiv la care se va lucra este cel comercial. “Pentru mall, avem toate autorizatiile de constructie necesare, iar acum suntem in faza de organizare a santierului”, spun reprezentantii Plusvag.

 “In doua-trei luni speram sa finalizam cu autorizatiile de constructii pentru infrastructura, urmand ca imediat sa demaram lucrarile” afirma Vaz Antunes, administratorul Plusvag.

Sursa: Plusvag