"Peste 62.000 de investitori individuali au conturi de tranzacţionare şi sunt investitori la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit Fondului de Compensare a Investitorilor. Portofoliul mediu al unui investitor este de 2.700 de euro", se arată în document.

Principalele aspecte care au fost îmbunătăţite semnificativ în ultimii ani la Bursă vizează, din ce cred investitorii din România, apropierea faţă de investitori, creşterea transparenţei şi un grad mai ridicat de tehnologizare.

“Am decis să investesc pentru că am vrut mai multă libertate financiară. Am devenit investitor în acţiuni în aprilie, în acest an, după ce anterior am investit în obligaţiuni. Pentru că randamentul în obligaţiuni nu a fost cel satisfăcător, am diversificat şi am decis să investesc în acţiuni. Le recomand tuturor să urmărească site-ul BVB şi să participe la acţiunile de educaţţie financiară”, spune Florentina Ilioiu, inginer.

Un proaspet absolvent este de un an investitor la BVB, iar în urmă cu câteva luni a obţinut un premiu de 5.000 de lei, în urma concursului de tranzacţionare virtuală, Invest Quest, realizat de BVB în colaborare cu Rotary Club.

“Am intrat în posesia banilor de la Invest Quest şi sunt deja investiţi pe piaţa de capital din România. Oamenii ar trebui să ştie că bursa e un loc în care ar trebui să se regăsească o parte din economiile lor, mai ales că bursa românescă oferă printre cele mai mari dividende din lume”, a spus tânărul câştigător.

Reprezentanţii BVB au întrebat un investitor vechi de 10 ani, de ce anum s-a schimbat fundamental la bursă în ultimii ani.

“E vorba de o apropiere mai mare faţă de investitori, de transparentizare şi de tehnologizare. Se simte că bursa încearcă noi metode să atragă emitenţi noi şi să eficientizeze transferul de informaţii de la emitent la investitor”, a afirmat Oanea.