„Orice persoană poate raporta simplu şi anonim pe wwww.piatadespaga.ro ce mite a dat şi unde, dar şi unde a mers fără şpagă, deşi la început credea că altfel nu se poate. Este momentul să lăsăm ipocrizia la o parte şi să admitem că, în România, mulţi oameni iau şi dau şpagă pentru rezolvarea problemelor personale sau ale familiilor lor”, a declarat Codru Vrabie, preşedintele Asociaţiei EPAS şi iniţiatorul proiectului.
Potrivit acestuia, proiectul este gândit să arate harta celor mai mici şpăgi din România şi să funcţioneze în aşa fel încât cei care cer cele mai mari şpăgi să fie scoşi de pe piaţă dacă nu-şi reduc pretenţiile.
Așadar, orice român poate intra şi raporta pe piatadespaga.ro unde a dat şi unde nu a fost nevoit să dea mită, contribuind la transparentizarea pieţei şpăgilor din România.
Astfel, proiectul va deveni un instrument de informare pentru toţi cetăţenii din orice judeţ al ţării, putând fi accesat la orice oră pentru a afla care este „preţul corect” de pe piaţa şpăgilor.
Piatadespaga.ro a fost finanţat cu 5.000 de dolari americani de către Asociaţia TechSoup, în cadrul primei ediţii a competiţiei ReStart România, un proiect independent, apolitic, care dorește să implice cetățenii în rezolvarea online a unor probleme ale societății.