Constructorul german de automobile sportive Porsche AG, o divizie a grupului Volkswagen, a anunţat luni că a ajuns la un acord cu firma croată Rimac Automobili privind înfiinţarea unui joint venture care va include marca Bugatti, în portofoliul Volkswagen, relatează Reuters.

Noul joint venture, denumit Bugatti-Rimac, va fi înfiinţat în ultimul trimestru al acestui an şi va avea sediul la Zagreb. Un pachet de 55% din acţiunile noului joint venture va fi deţinut de Rimac, iar restul de Porsche AG. Volkswagen va transfera marca Bugatti către noua entitate, iar directorul general de la Rimac, Mate Rimac va fi şeful noii entităţi.

„Combinăm expertiza solidă a Bugatti în domeniul hypercar-urilor cu puterea inovativă a Rimac în domeniul promiţător al mobilităţii electrice”, a declarat directorul general de la Porsche AG, Oliver Blume.

Sub umbrela noului joint venture vor fi produse două modele de hypercar-uri: Bugatti Chiron şi noul model complet electric Rimac Nevera. Toate modelele Bugatti vor continua să fie produse la actuala uzină a mărcii de la Molsheim, Franţa.

Firma croată Rimac Automobili a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina. Porsche, subsidiara Volkswagen, deţine o participaţie de 24% din acţiunile Rimac, o companie care în prezent este evaluată la 795 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Gama Volkswagen ID va primi update-uri over-the air

Totodată, Volkswagen subliniază că toate modelele electrice din gama ID, începând cu ID.3 și ID.4, vor beneficia de actualizări over-the-air din vara lui 2021, mai exact din această lună. Softul mașinilor va fi actualizat o dată la trei luni. Grupul menționează că noul soft permite actualizări over-the-air, care vor începe din această vară la nivel european. Pentru clienții de VolkswagenID.3, actualizările încep din luna iulie.

Ulterior, update-urile vor fi instalate de la distanță și pe exemplarele ID.4 și ID.4 GTX. Potrivit comunicatului oficial, toți clienții VW care dețin un vehicul electric din gama ID vor beneficia de actualizarea softului la fiecare trei luni.

Sursă foto: pixabay