Algeria va deţine 51% din capitalul uzinei, acţiuni ce vor fi împărţite între National Industrial Vehicles Company (SNVI) şi National Fund for Investment (FNI), iar Renault va deţine restul de 49% din acţiuni, a precizat Benmeradi. Uzina urmează să fie construită în provincia Oran, la 432 kilometri vest de Alger.

‘Comisia care se ocupă de acest parteneriat se va reuni luni pentru a finaliza acordul, urmând ca un joint venture să fie înfiinţat până la mijlocul lunii septembrie’, a declarat Mohamed Benmeradi la inaugurarea sesiunii de toamnă a parlamentului. Acesta a adăugat că uzina va începe să producă autovehicule la 14 luni de la înfiinţarea societăţii mixte.

Acordul cadru pentru construirea unei uzine care să producă automobile Renault în Alger a fost semnat în luna mai a acestui an, după 15 luni de negocieri. Conform acestui acord, Renault va produce 75.000 de vehicule pe an, la început, urmând ca ulterior producţia să crească până la 150.000 de vehicule an, din care o parte va fi exportată.

Compania Dacia de la Mioveni /sudul României/ a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.
Sursa: Agerpres