Potrivit Reuters, planul este ca noile baterii de înaltă performanță să reducă semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, Customcells este o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, iar parteneriatul său cu Porsche va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche.

De menționat este faptul că, în timp ce Porsche face acest pas uriaș, la rândul lor, producătorii auto europeni fac eforturi pentru a reduce dependenţa lor de furnizorii de baterii din Asia, pe măsură ce lansează modele imtegral electrice pentru a îndeplini obiectivele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Planul Porshe este unul destul de complet. Potrivit sursei citate, se mai dorește pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii energetice va însemna reducerea cantităţii de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeaşi autonomie. În același tip, această alianță are rolul de a reduce costurile de producţie a bateriei, făcând maşinile electrice mai accesibile.

Porsche investește peste 10 milioane de euro

În ceea ce privește investiția anunțată, Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deţine o participaţie de 80%. Unitatea de producţie îşi propune să aibă o capacitate de 100 kilowatti oră, echivalentă cu baterii pentru 1.000 de maşini pe an.

Amintim faptul că în luna aprilie, directorul general al Porsche, Oliver Blume, anunța că producătorul auto doreşte să accelereze dezvoltarea mobilităţii electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells este deci fabrica care sediul în Tuebingen. Totodată, compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunţat că intenţionează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.