Oliver Blume anunță că grupul german Volkswagen AG va decide în curând viitorul brandului său de lux Bugatti, transmite Reuters. Precizările acestuia vin în contextul în care, în luna martie a acestui an, Volkswagen preciza că lucrează la un parteneriat strategic cu firma croată Rimac, care va avea probabil ca rezultat o societate mixtă între Porsche şi Rimac, Porsche fiind partener minoritar.

Amintim faptul că Rimac a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina. De cealaltă parte, Porsche, subsidiara Volkswagen, deţine o participaţie în Rimac.

La rândul ei, revista de afaceri Manager Magazin a abordat și ea acest subiect. Sursa citată preciza că reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac.

În ceea ce privește vânzarea către Mate Rimac, aceasta urmează să fie  discutată anul acesta de Consiliul de Administraţie al Volkswagen, susţine publicaţia germană, fără a preciza sursa informaţiei. Separat, grupul german Varta AG a anunţat că va furniza Porsche baterii de calitate ridicată, V4Drive.

Eforturi mari din partea producătorilor auto

Amintim faptul că, producătorii auto din Europa depun eforturi majore pentru a-și putea reduce dependenţa de bateriile din Asia. Mișcarea acestora vine pe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini ţintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

În acest context, la finalul săptămânii trecute, Porsche a anunţat că va înfiinţa o societate mixtă cu Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă care vor reduce semnificativ timpul de încărcare.

Customcells este o companie din Tuebingen, în sudul Germaniei, specializată în baterii litiu-ion și are ca obiectiv producerea de baterii pentru vehicule cu o densitatea de energie mai ridicată decât prototipurile folosite la actualele maşini electrice ale Porsche.

De menționat este faptul că, portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.