Sondaj: Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut la un minim record

Astfel, popularitatea Uniunii Creştin Democrate a lui Merkel şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%, în cel mai recent sondaj de opinie efectuat de Kantar pentru publicaţia Bild am Sonntag, conform informațiilor transmise de cnbc.com

Sondajul, efectuat în rândul a 1.910 germani, arată că sprijinul pentru blocul CDU-CSU a scăzut de la 24% în săptămâna anterioară, atingând cel mai redus nivel din istoria sondajului săptămânal.

Partidul Verzilor a rămas în frunte, cu 26% din opţiunile de vot, chiar dacă scorul a coborât cu 1 punct procentual comparativ cu săptămâna precedentă. Pe locul al treilea, cu 16%, se află Partidul Social Democrat, partenerul minoritar al CDU-CSU.

Duminică, SPD a anunţat că ministrul de Finanţe Olaf Scholz va conduce campania sa electorală. Acesta se va confrunta cu reprezentanta Verzilor, Annalena Baerbock, şi cu candidatul de centru-dreapta, al CDU-CSU, Armin Laschet, pentru înlocuirea lui Merkel din poziţia de cancelar, în alegerile din septembrie.

Partidul lui Merkel s-a prăbușit în sondaje

Potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) a fost întrecută de Partidul Verzilor. Sondajele arată că Merkel ar putea pierde postul de cancelar. Se pare că Alianţa 90 / Verzi, condusă de Annalena Baerbock, ar putea obține 26% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie în Germania.

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) se poziționează pe locul al doilea și are o susţinere electorală de 25%, iar Partidul Social-Democrat (SPD) este creditat cu 14%.

De asemenea, partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) are o susţinere de 10%, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 11%, iar partidul Die Linke (socialist) este la nivelul de 7%, potrivit “Barometrului politic” realizat de postul ZDF.

Sursa foto: Dreamstime