"Am fost şi noi miraţi de acest discurs al lui Victor Ponta. Nu l-am stabilit împreuna în USL. Unele opinii ale lui Victor Ponta s-ar putea să nu fie în concordanţă cu opinia noastră. Mi-e greu să mă refer în totalitate la discursul său", a declarat Mihai Voicu la RTV.
"Domnul Ponta, un om care este, pot să spun, din aceeaşi generaţie cu mine, a dialogat cu mine aşa cum şi-a dorit domnia sa şi aşa cum mi-am dorit şi eu. Mă bucur că domnia sa înţelege că este nevoie de colaborare în problemele care privesc interesul naţional. Ţin să-i spun domnului Ponta că această cooperare transpartinică nu se poate realiza printr-o absenţă şi o prezenţă. Sper că voi avea sprijinul PSD pentru un Guvern de lungă durată", a spus Ungureanu.

Bogdan Chireac a comentat discursul lui Ponta ca fiind unul prin care "acest Guvern tocmai a fost legitimat de Victor Ponta".

De asemenea, în urma discursului liderului PSD, Crin Antonescu a anunţat că va face declaraţii la orele 14.30.

Victor Ponta a a ţinut să precizeze, după declaraţiile din Parlament, că nu a discutat în USL discursul său. "Eu îmi fac singur discursul. Daca colegii de la PNL s-au supărat, vom discuta acest aspect. Nu înţeleg de ce i-a deranjat atât de tare, am vorbit în numele meu şi dacă vor, şi al PSD".
Cel care a privit cu rezerve declaraţiile lui Ponta a fost Cristian Diaconescu, propus pentru funcţia de ministru de Externe, care a spus că promisiunile unor lideri ai opoziţiei de susţinere a unor proiecte guvernamentale este o continuare a "sindromului lupului în blană de oaie". "Am auzit o serie de discursuri. Mă tem că sindromul lupului în blană de oaie va funcţiona în continuare".

Citiţi şi: Votul de învestitură al noului Cabinet. Opoziţia nu e prezentă. Ungureanu: Nu vin cu promisiuni nerealiste
Discursul lui Victor Ponta: USL nu votează acest Guvern. Putem taxa marile averi cu mult mai mult decât 1%