"Suntem într-o situaţie economică extraordinar de bună. Am văzut de altfel că încrederea investitorilor privaţi este la cel mai înalt nivel din 2011 încoace şi trebuie să continuăm cu măsuri economice care să ne menţină un lider economic în această regiune", a răspuns premierul Victor Ponta, la o întrebare referitoare la criticile la adresa unor măsuri guvernamentale, exprimate de preşedintele Klaus Iohannis la o dezbatere cu investitorii străini.

Şeful Guvernului a precizat că săptămâna viitoare, marţi, o să prezinte în Parlament situaţia economică a ţării.

"E bine să vă reamintesc faptul că, pe primul trimestru, suntem pe primul loc în Uniunea Europeană, la creştere economică. Am văzut datele pe primele patru luni şi suntem pe excedent bugetar (…). Avem o creştere semnificativă a investiţiilor străine, iar, de luni, 9% TVA la toate alimentele şi la toate serviciile agroalimentare şi, tot de luni, aşa cum a spus preşedintele, se promulgă legea şi dublăm alocaţiile pentru copii", a conchis Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea "Cărţii Albe 2015: Reconstruirea încrederii".

"(…) Guvernul nu mai trebuie să schimbe regulile, în mod imprevizibil, chiar 'în timpul jocului'. Cazuri precum 'taxa pe stâlp' sau chiar exemplul foarte recent al impozitării bacşişului denotă lipsă de viziune şi pripeală, ceea ce creează imprevizibilitate. Exact opusul a ce se aşteaptă în mediul de afaceri. Autorităţile publice sunt primele care trebuie să demonstreze profesionalism şi responsabilitate în relaţia cu mediul de afaceri (…) ", a spus, printre altele, în acest cadru, Iohannis. AGERPRES