El arată, într-un mesaj în care salută aniversarea a 135 de ani de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Americii, că România şi cetăţenii săi au în Statele Unite şi în naţiunea americană "un aliat strategic, un partener de nădejde şi un prieten adevărat".

"Apreciem sprijinul consecvent şi contribuţia valoroasă a Statelor Unite ale Americii la transformarea ireversibilă, modernizarea şi devenirea democratică a României ca partener strategic şi membru respectat al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, ancorat în valorile, principiile şi interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securităţii naţionale şi aliate, reprezintă o dimensiune definitorie a politicii externe a României, care influenţează benefic profilul său internaţional", afirmă Ponta.

El adaugă că România rămâne ferm angajată în consolidarea relaţiei şi alianţei privilegiate cu SUA, privind acest parteneriat ca pe un semn al încrederii reciproce şi ca pe o garanţie pentru securitatea, dezvoltarea şi prosperitatea viitoare a ambelor state.

SURSA: Mediafax


Te-ar putea interesa și: