"Am dorit să dau un mesaj foarte clar tuturor partenerilor europeni prezenţi la Bucureşti, că România este acum într-un moment extraordinar din punct de vedere economic (…) şi singurii care pot strica aceste lucruri extraordinar de bune care se pot întâmpla în economie sunt oamenii politici şi sper să nu o facem', a declarat Ponta la şedinţa Consiliului de Administraţie şi Adunării Asociaţiei Europene a Artizanatului şi a IMM-urilor de la Palatul Parlamentului.

El le-a mai transmis oaspeţilor europeni faptul că România a reuşit, după 2008, 'să revină acolo de unde a plecat şi să meargă în direcţia bună'.

'Am luat măsurile pe care mediul de afaceri ni le-a cerut. Domnul Jianu (n.r. – fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu) vă poate spune de câte ori mi-a zis de acel 9% la all-inclusiv, la serviciile de turism sau 9% TVA-ul la produse alimentare, la serviciile alimentare. Le-am mai spus că vreau să adoptăm Codul fiscal, în următoarele două săptămâni, să arătăm foarte clar stabilitatea şi, de la 1 ianuarie, măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare şi să dea în continuare încredere în ceea ce priveşte investiţiile', a subliniat premierul.AGERPRES


Te-ar putea interesa și: