Premierul Victor Ponta le-a spus oficialilor companiei SNR Rulmenţi, din Zona Industrială Vest a municipiului Sibiu, că până şi premierul Franţei este invidios pe ritmul accelerat de creştere economică a ţării noastre.

'România este o ţară care se dezvoltă într-un ritm foarte rapid. Ritmul nostru de creştere economică îl face invidios pe colegul meu, prim ministrul Manuel Valls, dar este important că investiţiile franceze în România sunt extrem de importante şi extrem de apreciate', a spus Victor Ponta.

Acesta a promis sprijin investitorului francez de la Sibiu.

'Când vorbesc despre sprijin, mă refer la lucruri concrete care pot creşte competitivitatea dumneavoastră. Mă bucur că Ministerul de Finanţe a aprobat cererea de ajutor de stat, explic de fiecare dată că ajutorul de stat nu este o donaţie din partea statului, se recuperează cu mult mai mult decât statul acordă, prin taxe, impozite şi prin crearea de locuri de muncă. Este cel mai bun mod în care statul poate să investească o sumă de bani', a explicat Victor Ponta.

Premierul român a garantat conducerii SNR Rulmenţi că se vor face investiţii importante în autostrăzile care vor lega Sibiul de restul ţării.

'În al doilea rând, vreau să vă garantez că Sibiul, locul în care aţi decis să veniţi în urmă cu zece ani, este deja şi va fi o regiune extrem de avansată în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură. Până la sfârşitul anului 2015, autostrada care vă va duce până la frontiera cu Ungaria, va fi funcţională. Am început lucrările spre partea de Nord, care vă va lega spre un alt oraş important al Transilvaniei, Cluj Napoca, iar principalele investiţii în infrastructură din fondurile alocate României, în perioada 2014-2020, privesc fără îndoială, Sibiul, atât autostrada spre Sud, spre Piteşti, acolo unde produsele dumneavoastră trebuie să ajungă la o altă companie cu care România şi Franţa se mândresc, Dacia Renault. De asemenea, autostrada spre Braşov şi mai departe, spre partea de Est a României', a arătat Victor Ponta.

Ponta a spus investitorului francez că 'încearcă să creeze un cadru fiscal stabil şi predictibil'.

Oficialii francezi de la SNR Rulmenţi au anunţat că ţinta lor este să dezvolte fabrica de la Sibiu, ca să ajungă la o mie de angajaţi, ceea ce înseamnă o creştere cu 25 la sută, în prezent fiind 750. Până la finalul acestui an, SNR Rulmenţi va mai angaja încă o sută de oameni, ceea ce va mări producţia la trei milioane de rulmenţi pe an.

De la înfiinţare şi până acum, în cei zece ani, SNR Rulmenţi a investit aproape 50 de milioane de euro, potrivit conducerii grupului.

Fabrica de la Sibiu face parte Grupul SNR Rulmenţi, care ocupă locul trei la nivel mondial printre producătorii de rulmenţi. Grupul este prezent în 27 de ţări.

La fabrica de la Sibiu se produc rulmenţi pentru industria auto şi transmisii cardanice. Printre clienţii SNR Rulmenţi se numără: Renault, Dacia, Peugeot, Citroen, General Motors, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Volvo, Fiat, Honda şi Suzuki. AGERPRES