“Am lucrat împreună la ceea ce înseamnă legislaţie pe care Ministerul de Finanţe şi Guvernul trebuie, din ce în ce mai rar, să o adopte în mod intempestiv, fără consultare, fără un studiu de impact (…) la legislaţia care ţine de insolvenţă, la legislaţia care ţine de competitivitate”, a spus premierul, citat de Agerpres.
“Sunt absolut convins că în baza acordului semnat astăzi în perioada imediat următoare va exista un adevărat parteneriat între mediul de afaceri şi Guvern. În aşa fel încât toate măsurile legislative pe care le avem în vedere să fie prezentate, discutate din timp, să se ţină cont de punctul de vedere al mediului de afaceri, să lăsăm un timp rezonabil înainte ca acestea să intre în vigoare, să luptăm împreună împotriva a ceea ce înseamnă birocraţie. (…) Cred că cei care au semnat astăzi acest acord au în spate sute de mii de locuri de muncă, miliarde de euro investite în România, o expertiză despre ce înseamnă o economie de piaţă modernă pe care Guvernul, şi acesta, şi următoarele guverne trebuie să le folosească pentru dezvoltarea societăţii româneşti”, a mai declarat premierul.
 Mediul de afaceri s-a plâns, în repetate rânduri, de faptul că legislaţia, în special cea fiscală, este aprobată de guvern fără consultare şi fără un răgaz suficient pentru companii de a o transpune în planurile de business. Oamenii de afaceri au arătat că modificarea frecventă a Codului Fiscal creează impredictibilitate şi alungă investitorii. Cele mai recente nemulţumiri au vizat introducerea impozitului pe construcţii speciale şi acciza suplimentară la carburanţi.
Din partea Guvernului, alături de Victor Ponta, au semnat acordul de colaborare cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Florin Nicolae Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri. Din partea CDR au semnat acordul cu Executivul Valeriu Nistor, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Bogza, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, şi Mihai Marcu, preşedintele Fundaţiei Romanian Business Leaders.