Liderul Pro România, Victor Ponta le-a mulțumit celor care au venit și au votat la alegerile parlamentare de duminică, cu toate că, prezența a fost una scăzută după cum a punctat acesta. Ponta a făcut o observație în acest sens, spunând că  această prezență scăzută la urne ar trebui să fie un semn de întrebare pentru toți candidații.

În continuare, Ponta i-a îndemnat pe reprezentanții partidului său din secții să fie extrem de atenți la numărătoarea voturilor, căci, de obicei, partidele mici pierd voturi în această parte a scrutinului.

„Prezența foarte mică cred că e un semn foarte mare pentru toți candidații. Pro România va fi în viitorul Parlament cu o singură condiție: colegii mei din secții să păzească voturile. De multe ori, partidele mici pierd voturi. Soarta Pro România e în mâinile celor 18.500 de colegi care sunt acum în secții.

Mi-aș dori ca numărătoarea să fie transparentă. Dacă prezența e scăzută, dacă avem și obișnuitele probleme de numărare, atunci vor fi și mai mari problemele de legitimitate a viitorului Parlament.

De mâine ne pregătim de ce avem de făcut în perioada următoare.

Mult succes colegilor din secții și mulțumesc celor care au votat!”, a declarat Victor Ponta, după închiderea secțiilor de votare.

Ce arată exit-pollurile

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00, Partidul Social Democrat a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor – 30,5%, iar Partidul Naţional Liberal a obţinut, la Senat, 29,1% şi la Camera Deputaţilor – 29%.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 16,4% din voturi la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor, conform exit-poll-ului.

UDMR a obţinut 5,7% la Senat şi 5,7% la Camera Deputaţilor, Partidul Mişcarea Populară – 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut, conform exit-poll-ului, 5,3% la Senat şi 5,2% la Camera Deputaţilor.