”Dacă eu mă duc preşedinte şi mă uit aşa, în PSD, domne', care e omul meu cel mai de încredere din PSD şi pe acela îl pun prim-ministru, sigur că iarăşi o să ajungem la situaţia la care, de fapt, primul-ministru este preşedinte. Motiv pentru care marţi, mai sunt trei zile, voi merge în faţa coaliţiei de guvernare, pentru că PSD nu e singur la guvernare, este cu PC, UNPR, UDMR şi Partidul Liberal al domnului Tăriceanu. Voi face una sau, probabil, mai multe propuneri de prim-ministru. (…) Vă spun de pe acum că niciunul dintre cei pe care-i voi propune coaliţiei nu este lider PSD. Minim unul, maxim trei”, a declarat premierul zilele trecute pentru DCNews, citat de Agerpres.

Cât despre un posibil tandem preşedinte-premier, Ponta a spus că o astfel de strategie a funcţionat când alegerile prezidenţiale erau simultan cu cele parlamentare. ”Acum, domnul Iohannis nu poate să facă tandem cu nimeni. A zis ceva de Predoiu, dar i-a trecut, pentru simplul motiv că nu poate să pună prim-ministru pe nimeni, decât din 2016. Eu, însă, dacă voi fi preşedinte, cu siguranţă funcţia de prim-ministru este vacantă”, a mai spus Ponta.

Oficialul a dat asigurări că persoana care va prelua funcţia de prim-ministru, dacă el va ajunge la Palatul Cotroceni, va menţine reducerea cotei de CAS în vigoare şi va păstra cota unică de 16% până la sfârşitul anului 2016.