“Oamenii pe care credeţi că-i puteţi speria, pe care credeţi că-i puteţi cumpăra, jandarmii pe care i-aţi trimis pe stradă şi în incinta Parlamentului, mi-au spus: <şi nouă ne-a tăiat Boc salariile şi de noi îşi bate Boc joc ca şi de voi. Ne facem datoria faţă de România, nu faţă de Boc şi nu faţă de Băsescu>. Vă rog, pe toţi cei care mai sunteţi parlamentari, să vă faceţi datoria faţă de români şi nu faţă Boc şi Băsescu. Astăzi, în Parlament vor fi parlamentari vii, care vor gândi, vor acţiona conform propriei inimi, şi parlamentari morţi, care stau şi se uită la o ţară care moare. Şi sunt de acord să moară alături de ea”, a spus Ponta.
El s-a adresat, totodată, cu respect, “membrilor PDL” aflaţi la balcoanele plenului Legislativului, pe care i-a îndemnat să se alăture protestatarilor aflaţi în Piaţa Constituţie, cei care, “nefiind membrii PDL nu au voie să intre în acest Parlament”.
“Cred că nu doar 2,5 milioane de români, care au semnat pentru această moţiune, ci 20 de milioane se întreabă dacă mai au vreo şansă cu adevărat să mai trăiască în această ţară, fără să fie membrii PDL şi fără să fie susţinuţi de acest partid şi de acest Guvern. Sunt 100.000 de oameni în piaţă care se întreabă dacă astăzi au o şansă să trăiască cu adevărat în această ţară. Văd (cei din piaţă – n.r.) impostura şi hoţia, văd că fiecare din cei care veţi accepta să primiţi bani ca să nu vă ridicaţi din bănci, ar trebui să folosiţi banii pe care vi-i dă domnul Boc şi doamna Udrea ca să încercaţi să salvaţi viaţa unor oameni nevinovaţi”, a afirmat liderul social-democrat.
Ponta a mai spus că şi poetul Adrian Păunescu i-a trimis un mesaj de pe patul de spital: “Sunt bolnav, vreau să mai trăiesc ca să văd România scăpată de acest blestem”.
Liderul PSD i-a felicitat pe parlamentarii social-democraţi, liberali, independenţi, de la minorităţi, care au ales miercuri să-i reprezinte pe români în loc să fie “parlamentarii lui Boc şi ai lui Băsescu”.
“Astăzi a început sfârşitul regimului Băsescu. Indiferent de votul de astăzi, Băsescu, Boc, Udrea, Anastase îşi vor păstra locul în cartea de ruşine a istoriei României. Vă rog pe toţi cei care mai sunteţi parlamentari să vă faceţi datoria faţă de România şi nu faţă de Băsescu şi de Boc”, a conchis liderul PSD.