"Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin, să explice mai mult dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI, care poate să explice mai clar", a afirmat Ponta, în debutul şedinţei săptămânale a Guvernului.

Totodată, el i-a cerut ministrului Economiei să prezinte luni strategia Guvernului cu privire la repornirea activităţii combinatului, precum şi demersul necesar unui nou proces de privatizare "gândit mult mai bine", în cazul în care actualul va eşua.
Premierul Victor Ponta i-a solicitat miercuri ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să pregătească până luni strategia Guvernului în cazul Oltchim atât pentru varianta semnării contractului privind privatizarea combinatului, cât şi pentru cea în care acest lucru nu se întâmplă.

"În ceea ce priveşte subiectul numărul unu al zilei, Oltchimul, dle ministru, înţeleg că vă vedeţi astăzi cu reprezentanţi ai sindicatelor şi conducerea societăţii, vă rog să asiguraţi până luni ceea ce avem noi de făcut, iar, în funcţie de rezultatul final – se semnează sau nu se semnează contractul -, trebuie să prezentaţi luni după-amiază dacă va fi cazul strategia noastră pentru administrare specială, plata salariilor şi repornirea activităţii şi tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru un nou proces de privatizare făcut însă şi gândit mult mai bine decât a fost cel care a fost cel pe care l-am preluat din mers. Vă rog să explicaţi de fiecare dată ceea ce am explicat ieri împreună şi de ce nu s-a putut face conversia acţiunilor şi de ce n-a putut să fie amânată licitaţia", a spus Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.

El i-a cerut ministrului Economiei să discute zilele acestea cu conducerea actuală a Oltchim şi cu sindicatele şi să pregătească pentru luni strategia Guvernului în ambele variante: semnarea sau nesemnarea contractului de privatizare a combinatului.