Întrebat de jurnalişti dacă în noul acord este impusă o asemenea condiţie, Ponta a răspuns: ‘Cu privatizare majoritară, nu’.

‘Am făcut, prin domnul ministru (delegat pentru buget – n.r.) Voinea, o solicitare atât către FMI, cât şi Comisia Europeană, pentru a avea voie să facem publice atât memorandumul, cât şi scrisoarea de intenţie. În mod normal, la începutul lunii septembrie, mă voi prezenta în faţa Parlamentului pentru a prezenta toate condiţiile din acord, în aşa fel încât să existe un sprijin politic al Parlamentului’, a spus Ponta.

Declanşarea procedurii de privatizare a CFR Marfă a fost un angajament anterior al Guvernului în faţa FMI şi a Comisiei Europene.

‘CFR Marfă are în acest moment manager privat, se află în acest moment în procedura de privatizare. Dacă preşedintele va continua să ne saboteze ţara, asta e situaţia. Mai are un an de sabotaj’, a spus Ponta, după ce a participat la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor.

Solicitat să ofere detalii despre prevederea favorabilă privatizării CFR Marfă, care ar fi stipulată în acordul cu FMI, premierul a răspuns că va prezenta toate datele în momentul în care va avea acordul Fondului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, la Palatul Victoria, că au fost încheiate negocierile pentru un nou acord cu FMI şi că prevederile referitoare la privatizarea CFR Marfă sunt foarte bune pentru România. AGERPRES