"Moţiunea nu va trece şi atunci joi avem o şedinţă normală şi eu sunt convins că vin toţi miniştrii", a afirmat Ponta. 

El a precizat că a vorbit cu 246 de parlamentari PSD-ALDE, menţionând că mai mult de 13 dintre ei nu vor susţine moţiunea. 

"Cu 246 am vorbit. Mai mult de 13 (n.r. – nu vor susţine moţiunea). V-a zis domnul Tăriceanu 17, eu sunt mai optimist decât domnul Tăriceanu", a precizat Ponta, după ce a fost întrebat cu câţi parlamentari a discutat până acum şi cine sunt cei care nu susţin moţiunea. 

Ponta a adăugat că mai sunt 19 ore până la votul pe moţiune, interval în care se poate ajunge la o soluţie "raţională". 

"Le explic tuturor colegilor mei că mai sunt 19 ore în care putem să avem o soluţie raţională şi după aceea nu se mai poate. Pentru că după aceea ori moţiunea va fi respinsă, ceea ce fără voturile UDMR e clar că va fi respinsă, şi atunci avem un Guvern în funcţie până în septembrie-octombrie, dar certat cu propriul partid, ori trece moţiunea şi atunci totul este la domnul Iohannis, nu mai e nimic la noi", a susţinut Ponta. 

Cât priveşte faptul că parlamentarii PSD-ALDE ar avea voturile pentru căderea Guvernului, Ponta şi-a exprimat îndoiala. 

"Dacă ar fi avut voturile, nu ar fi făcut această uriaşă greşeală cu negocierile de aseară. UDMR a cerut ceea ce cere de 16 ani, nu are nicio vină. Dar întâi au tras cu glonţul de argint că au luat voturile UDMR şi după aia, aţi văzut, UDMR nu participă şi e foarte bine că nu participă, cum nu participă niciun alt partid, ceea ce e normal, că e o bătălie internă în PSD şi nu te bagi în bătăliile altora, că nu îţi place nici ţie să se bage cineva în bătăliile interne", a spus Ponta. 

Ponta a mai precizat că, după moţiune, viitorul PSD va fi "tragic". 

AGERPRES