Ponta a publicat o postare pe rețeaua de socializare Facebook, în care afirmă că "PSD-ul care a guvernat România în 2000-2004 și 2012-2015 nu ar fi dat niciodată dovadă de atâta incompetența administrativă și atât dispreț față de alegătorii săi".

El mai spune că "PSD-ul de azi, confiscat de Dragnea Mincinosul și Cartelul lui de hoți și impostori, distruge tot ce a reușit această țară în ultimii 6 ani și ne aduce înapoi la anul 2010".

Fostul premier amintește că în 2010, când s-au tăiat salariile și pensiile, oamenii "au strâns din dinți", dar apoi "l-au taxat pe Traian Băsescu (președintele de atunci – n.r.) cu prima ocazie – la referendumul din 2012 și apoi la alegerile locale și parlamentare".

Victor Ponta mai spune că Guvernul pe care l-a condus el "a relansat economia și a reparat gravele derapaje sociale", apoi face o listă cu 9 minciuni pe care le-a lansat actuala guvernare:

* Oamenii au fost mințiți că salariile lor vor crește cu 25% – minciună!

* Oamenii au fost mințiți că nu vor scădea salariile prin transferul contribuțiilor – minciună!

* Investitorii au fost mințiți că impozitul pe dividende va scădea de la 5% (cât făcuse Guvernul Ponta) la 0% – minciună, acum practic este 15%

* Personalul din sănătate a fost mințit că nu va mai plăti impozit – minciună!

* Cei din IT au fost mințiți că nu le vor scădea veniturile după trecerea contribuțiilor la angajat – minciună!

* Profesorii au fost mințiți că vor avea la dispoziție banii cuveniti din titluri executorii – minciună!

* Cei care aveau de recuperat taxa auto au fost mințiți că vor primi banii – minciună!

* Pensionarii au fost mințiți că vor avea o viață mai bună și acum văd că toate prețurile la alimente, medicamente și întreținere au explodat!

* Oamenii cu credite la bănci au fost mințiți că vor suportă mai ușor această povara – minciună! Euro a ajuns la un curs istoric de 4,65 lei și Robor la fel!

"Știu că membrii simpli ai PSD nu au acum puterea să schimbe ceva, știu că cei din conducerea actuală preferă fie să stea scârbiți deoparte, fie să primească pomană o funcție de la Daddy, care să le asigure mașină, birou și secretară în schimbul rolului jenant de figurant în această piesă tristă!" – exclamă Ponta.