„Merg către alegeri cu toată viteza! 90% voi candida la Capitală. Dacă se înscrie Ponta voi candida 100%! Daca nu, voi vedea unde candidez. PSDI va avea candidați în tot Bucureștiul, la fiecare sector”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Marian Vanghelie. Decizia acestuia va cântări foarte mult în cursa pentru București, mai ales că cel cunoscut drept primarul de la cinci a reprezentat în trecut o forță în Capitală, pentu PSD.

„Din păcate, la noi, în România, perceptia gresită este în felul următor – cine este mai alunecos și mai mincinos, acela este om politic. Incorect! Un om politic înseamnă un om cu demnitate, un om cu curaj, un om care spune lucrurilor pe nume și care se ține de cuvânt”, și-a continuat mesajul Marian Vanghelie.

Într-o altă postare, acesta a spus ce proiect are el pentru România.

„Sunt un om de stânga și voi rămâne un om de stânga. De aceea cred că România trebuie condusă de un guvern de stânga. Să nu mai fie oameni care mor pe stradă din cauza bolilor sau pentru că nu au unde dormi ori nu au ce să mănânce. Pentru asta trebuie o viziune, un proiect de țară în care stânga românească să redevină o forță națională și să își regăsească indentitatea patriotică, Partidul Social Democrat Independent (PSDI) reprezentând acea alternativă”, a comentat Vanghelie.

De altfel, acesta a cochetat încă de acum câteva zile cu ideea de a candida. Fostul primar al sectorului 5 a ironizat atât situația Gabrielei Firea cât și pe cea a lui Nicușor Dan.

„Ceea ce se întâmplă în București astăzi e ceva incredibil, dar adevărat. Ne uităm la două persoane – una de sex feminin și una de sex masculin în care se dispută Primăria Capitalei. E îngrozitor. E de plâns!

Una e primar în funcție care ne spune că a făcut 22 de societăți comerciale. Nu înțelegem pentru ce: angajați, mașini, dotări…”, a spus Marian Vanghelie legat de Gabriela Firea.