Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că disponibilizările din CFR sunt cauzate de „interesele obscure” ale ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, el anunţând că PSD ia în calcul şi iniţierea unei moţiuni simple împotriva acestuia.

Ponta a spus că principala cauză a disponibilizărilor din CFR o constituie „incompetenţa şi poate chiar interesele obscure ale ministrului actual”.

„Se vorbeşte foarte mult de a slăbi atât de tare o societate de stat încât în momentul în care va fi privatizată să poată fi cumpărată pe nimic. Mii de oameni sunt daţi afară, în timp ce pentru clienţii politici ai PDL există prime, salarii de merit, există bonusuri”, a afirmat preşedintele PSD.

El a declarat că disponibilizările din CFR sunt „preţul” plătit pentru „beneficiile” acordate clienţilor PDL.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că PSD ia în calcul şi iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Radu Berceanu, fără a da detalii legate de data la care moţiunea ar putea fi depusă.

Peste 10.300 de angajaţi de la CFR vor fi disponibilizaţi, din care 4.000 începând de luni, iar restul în aprilie, aceştia urmând să primească, la data încetării contractului de muncă, două salarii medii nete pe economie, indemnizaţia de şomaj şi un venit de completare timp de 12-15 luni.

SURSA: Mediafax