Potrivit lui Ponta, Dragnea a plătit o sumă fabuloasă pentru a-i fi transmis discursul la TV.

”Liviu Dragnea a vorbit 22 de minute, la mitingul de la Iași. Știți cât costă să se transmită un minut la TV, pentru că este campanie electorală? Costă 3000 de euro minutul, iar domnul Dragnea a vorbit 22 de minute la 5 televiziuni și totul din bani publici.”, a spus Victor Ponta.

Dacă facem un calcul simplu, PSD a plătit pentru cele 22 de minute în care a vorbit Liviu Dragnea nu mai puțin de 330.000 de euro.

„Noi stăm azi la Iaşi, în lumina acestui trecut care ne obligă pe toţi. Văd că suntem mulți, mai mulți decât și-au închipuit alții că vom fi”.

„Am vorbit în ultimul timp despre patriotism. De ce? Pentru că avem nevoie, România are nevoie mai mult decât oricînd de ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Avem nevoie cu toţii de o patrie, pentru că ara noastră a uitat sp fie o patrie. Băsescu şi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare”, a mai spus liderul PSD.

„I-au făcut pe români să creadă că sunt de două feluri şi că trebuie să se lupte între ei. Românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni şi alţii răi, cum susţine Iohannis, nimeni nu are dreptul să îi împartă în tabere şi să îi învrăjbească. Nu înţeleg că românii sunt totuşi români, sunt egali, liberi, suverani. Avem dreptul cu toţii la un viitor comun”.

„Dragii mei, Ștefan cel Mare a luptat în 47 de bătălii, pentru că a iubit pacea. Pacea este cel mai greu lucru de obţinuit. Trebuie să ne străduim să învăţăm de la ei cum să găsim pacea economică, socială, liniştea acestei naţiuni. Noi, cei din PSD, știm cât de importantă este pacea, întotdeauna am căutat-o, am oferit-o şi am guvernat în spiritul ei”. La un moment dar, s-a auzit vocea unui protestatar, care scanda împotriva PSD, în timpul discursului lui Liviu Dragnea.

„Unii derbedei umblă pe lângă scenă, sunt plătiţi. Plătiți bine, ce-i drept. Suntem azi la putere fiindcă aşa au hotărât alegerile, pentru că românii apreciază mai mult ceea ce facem noi, nu ce fac cei din Opoziţie. „Vreţi să renunţăm la toate astea, cât suntem noi de mulţi, pentru doi trei care ţipă aici lângp noi? Vreţi să mergem înainte, să le arătăm asta celor fără țară şi fără Dumnezeu?”, a spus Dragnea.

„Dacă vrem să mâncăm româneşte, trebuie să votăm româneşte. Dezvoltăm ţara, oameni buni, asta facem! Lucrăm în folosul românilor şi încercăm să o facem în pace. Nu putem. Încercăm să o facem în linişte, nu putem. Iohannis şi cei care îl susţin şi latră pentru el a uitat că nu doar că avem dreptul să guvernăm, ci avem obligaţia sp guvernăm. Acest drept ne-a fost dat de Constituţia României. Dacă Iohannis şi slugile lui blochează România în scop personal, înseamnă că lăcomia lor politică e mai presus de patrie şi popor. Dacă Iohannis şi ai lui blochează România în numele unor interese străine, însemnă că ţara este trădată şi batjocorită.

Astăzi este Ziua Păcii, acea pace după care tânmjesc popoarele, după care au murit milioane de oameni pe front. Pacea, aşa cum ştim cu toţii, nu e doar o formulă politică, ţine de natura umană profundă, este o nevoie stringentă a societăţii, ţine de liniştea unei naţiuni. E siguranţa pe care noi, PSD, am oferit-o şi o oferim romînilor. România a fost prea multă vreme nedreptăţită la Bruxelles, prea mulţi trimişi din partea dreaptă, din alte instituţii, au umilit-o, au răspândit minciuni despre ea.

Ştiu că nu v-a fost uşor de când suntem la guvernare. Ştiu ce păţiţi fiecare dintre voi, primari, consilierii locali, parlamentari. Sistemul a declanşat împotriva noastră, a tuturor, o sinistră operaţiune de exterminare politică. PSD le-a stat în gât imediat după victoriile devastatoare din 2016. Au încercat să ne rupă, să ne dezbine, să ne intimideze, să ne facă dosare. În cazul meu aproape că au reuşit. Nu am de gând să renunţ. Voi merge până la capăt. De ce continuă să o facă? Fiindcă noi suntem un prea mare partid pentru planurile care le au cu această ţară. Câtă vreme suntem mari îi încurcăm. De aia vor să ne fragmenteze şi să ne facă mici. Noi aducem bani, creştere în economie. Câtă vreme noi avem succes în guvernare ei nu au şanse să ne bată democratic, de asta se folosesc de procurori, de dosare, de dezinformări. Provoacă ură, dezbinare, violenţă.

Noi suntem cei care pun ţara în ordine, guvernăm pentru români, aducem creştere, bani pentru români. Câtă vreme avem succes în guvernare ei nu au şanse şi, de aceea, se folosesc de procurori, de dosare. Provoacă dezbinare şi ură. Dar îi întreb: ce rămâne la capătul acestui război: PSD care face, Iohannis care stă, PSD care guvernează, Opoziţia care frânează” „PSD oferă linişte, Iohannis vrea conflicte de stradă, instabilitate, PSD vrea pacea, Iohannis vrea cu orice preţ război. PSD care oferă, Iohannis care le ia totul înapoi. Aşa cum am reuşit în ţară, aşa vom reuşi şi la Bruxelles. De asta vă chem pe 26 mai la vot, să apărăm ce am realizat, creşterile, banii din buzunarele românilor, dezvoltarea ţării şi viitorul nostru în Europa. Să arătăm ţării şi Europei că ştim să trimitem români patrioți la Bruxelles”, a spus Dragnea.