"Îmi doresc ca, ori de câte ori e vorba de locuri de muncă, să avem o poziţie foarte clară, de salvare a acestora. Vreau să spun încă o dată – şi îl rog pe domnul ministru al Justiţiei să transmită corect ceea ce am spus: e foarte bine ca justiţia să îşi facă datoria, e foarte bine ca aceia care au păgubit statul să plătească şi să recuperăm prejudiciile. Îi felicit pe toţi procurorii şi judecătorii care ne ajută să îi pedepsim pe cei vinovaţi. În acelaşi timp, trebuie să avem grijă, că noi suntem Guvernul – nu este treaba procurorului sau a judecătorului -, să avem grijă de (locurile de muncă – n.r.). În cazul Lukoil sunt 3.500 de angajaţi. Mă bucur că o să-şi primească salariile vineri. Şi să avem de fiecare dată o gândire de a salva locurile de muncă şi interesele economice. Repet, însă, în acelaşi timp, cine a fraudat statul, să plătească, să îi luăm banii înapoi şi să dăm un exemplu foarte clar că nu se poate întâmpla acest lucru în România', a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Cu o zi în urmă, Ponta a spus: "nu cred că procurorul e foarte interesat de faptul ca Lukoil are 3.500 de angajati si de faptul ca, de exemplu, Oltchimul cumpăra doar de la Lukoil, şi de faptul că au blocat combustibil pe la Oil Terminal si la Conpet, nu ştie procurorul şi nici nu cred că e treaba … sau mă rog probabil nu e treaba domniei sale".

Rafinăria Lukoil Ploieşti, pe platforma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat joia trecută percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, şi-a întrerupt vineri activitatea. Sechestrul instituit pe conturile bancare ale rafinăriei Petrotel Lukoil a fost ridicat în urma audierilor de luni, iar rafinăria a început procedurile de pregătire pentru repornire, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi. n acelaşi timp, directorul general al SC Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, acesta fiind pus sub control judiciar de anchetatorii care instrumentează dosarul cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.