Premierul a subliniat că România a avut creștere economică, iar "marți, pe 2 iunie, voi avea în Parlament o prezentare a situației economice a țării. E bine să vă reamintesc faptul că pe primul trimestru suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea economică, am vpzut datle pr primele patru luni și suntem pe excedent bugetar având încasări de aproape 2 miliarde, cu această lună, avem o creștere semnificativă a investițiilor străine".

Ponta a precizat că de pe 1 iunie se va aplica TVA-ul de 9% pentru alimente, băuturi (cu excepția celor alcoolice), destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, dar se va promulga și legea pentru dublarea alocațiilor pentru copii.

"Suntem într-o situație economică extraordinar de buna. Încrederea investitorilor străini este la cel mai înalt nivel din 2011 încoace și trebuie să continuăm cu măsuri economice care să ne mențină un lider economic în această regiune".