Ambele postări se referă la creşterea economică de 1,4% înregistrată de România în trimestrul al treilea din 2015.'Bravo! Deci se poate!', a scris Ponta, pe Facebook.

România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, conform unei estimări preliminare publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Graţie unei creşteri economice trimestriale de 1,4%, România este lider în UE, urmată de Polonia şi Slovacia (ambele cu o creştere de 0,9%) şi Spania, cu o creştere de 0,8%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,3%, după un avans de 0,4% în trimestrul precedent, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,4%, similară cu cea înregistrată în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creştere de 3,6%, a doua mare creştere din Uniunea Europeană după avansul de 4,3% înregistrat de Cehia. În ceea ce priveşte creşterea anuală înregistrată de economia zonei euro, aceasta a urcat uşor la 1,6%, de la 1,5% în trimestrul al doilea, în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,9%, acelaşi cu cel înregistrat în trimestrul al doilea. AGERPRES