'Am fost încântat să văd că doamna Gorghiu, în afară de a-mi cere demisia, mai ştie şi alte cuvinte în limba română, e foarte bine. Dialogul întotdeauna e foarte bun', a spus Ponta, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Ponta a afirmat că a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre Codul fiscal de mai multe ori.

'Cred că e foarte bine că se discută acum despre Codul fiscal, după ce a fost aprobat, ideal ar fi fost să se discute sau cei care aveau păreri negative să le spună înainte. De multe ori am discutat cu guvernatorul (n.r.- înainte de a se adopta Codul fiscal), nu a zis nimeni că nu e de acord cu Codul, toată lumea a fost de acord, după aia s-au răzgândit', a menţionat Ponta, întrebat ce părere are despre declaraţia lui Isărescu potrivit căreia Codul fiscal nu e aplicabil din punct de vedere economic.

PNL a propus tuturor liderilor partidelor parlamentare demararea şi organizarea în perioada următoare a unor consultări asupra temelor ''care pot schimba România în bine'', fiind necesar pe aceste subiecte un acord politic.

'Pornind de la premisa că trebuie să existe bună credinţă, propunem astăzi tuturor liderilor partidelor politice parlamentare demararea şi organizarea în perioada următoare a unei serii de consultări politice publice, împreună cu specialişti, mediul de afaceri, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului, ai Consiliului Fiscal, ai BNR şi cu reprezentanţi ai altor instituţii relevante asupra temelor care pot schimba România în bine. PNL a pornit de la premisa că românii au nevoie de o nouă abordare politică, una care să nu pună, ciclic, în pericol nici stabilitatea economică, nici pe cea socială şi nici pe cea democratică a României', a precizat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL.

Ea a adăugat că temele vizate sunt stabilitatea macroeconomică a României – Codul Fiscal sau noua lege a salarizării în sectorul de stat -, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a Preşedinţiei Consiliului UE.