'Dacă mi-aţi da 2,4 miliarde lei, aş renunţa mâine (la acciza pe carburant – n.r.). Îmi dă doamna Udrea (Elena Udrea – n.r.) 2,4 miliarde lei? Aşa mult fac genţile? Dacă genţile doamnei Udrea fac 2,4 miliarde lei doar anul ăsta, că e vorba şi de la anul, cu plăcere. Credeţi că am vreo plăcere specială să pun vreo acciză care va da ocazia celor de la PDL, PMP şi ce mai sunt ei să tot dea lecţii de demagogie şi populism? Vă înşelaţi. Aş scădea toate taxele, le-aş face zero pe toate. Problema e următoarea: de unde luăm banii? Că de undeva trebuie să îi luăm dacă dorim să avem în continuare şcoli, spitale, armată, poliţie, dacă vrem să facem autostrăzi', a afirmat premierul, la Palatul Parlamentului, după întrevederea avută cu reprezentanţii partidelor din arcul de guvernare.

El s-a referit şi la faptul că 'soluţiile' preşedintelui Traian Băsescu de-a lungul timpului au presupus tăieri de pensii şi salarii.

'Domnul Băsescu nu a găsit, în zece ani de când păstoreşte România, o soluţie prin care… Domnia sa a tăiat pensiile şi salariile. Eu nu le tai. De asta nu sunt Băsescu – că nu vreau să tai pensii şi salarii sau să măresc TVA-ul cu cinci procente. Asta a fost soluţia lui, soluţiile mele sunt altele', a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, în urmă cu două săptămâni, faptul că acciza la preţul carburanţilor nu este necesară, subliniind că Guvernul ar trebui să mai reflecteze asupra acestei taxe.

Băsescu a susţinut că această taxă 'va afecta toate ramurile de activitate economică, dar şi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin creşterea preţurilor şi că în niciun caz nu vor fi create locuri de muncă', adăugând că, pe primele două luni ale anului, au fost realizate veniturile la bugetul de stat la nivelul preconizat fără acciza suplimentară la carburanţi. AGERPRES