Pentru a-şi asigura voturile pentru investirea viitorului Guvern PNL, liberalii ar fi dispuşi să-i cedeze lui Victor Ponta şefia Camerei Deputaţilor, poziţie ocupată în prezent de social-democratul Marcel Ciolacu şi, nu cu mult timp în urmă, de Liviu Dragnea. În acest mod, PNL şi-ar asigura voturile Pro România pentru investirea Cabinetului condus, cel mai probabil, de Ludovic Orban, potrivit stiripesurse.ro. Deocamdată, totul este la nivel de scenariu, au precizat surse din interiorul PNL.

Liberalii doresc să-l schimbe pe Marcel Ciolacu din fruntea Camerei Deputaţilor, după instalarea Guvernului. Însă preşedintele nu poate fi schimbat decât la propunerea grupului parlamentar care l-a propus. Mai mult ca sigur, PSD nu are de gând să-l dea jos pe Ciolacu, astfel că Opoziţia trebuie să încerce schimbarea regulamentului Camerei, însă pentru acest lucru are nevoie de majoritate, care ar fi asigurată cu ajutorul Pro România.

Varianta principală analizată de PNL ar fi s-o impună pe Raluca Turcan la conducerea Camerei, însă sursele liberale spun că este „greu spre imposibil” să adune suficiente voturi, pentru că social-democraţii încearcă să-l păstreze în funcţie pe Marcel Ciolacu, negociind cu parlamentarii Pro România.

A doua variantă luată în calcul este susţinerea lui Victor Ponta pentru postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Sursele din PNL spun că acesta îşi doreşte mult poziţia, iar astfel liberalii ar avea asigurate voturile Pro România pentru viitorul Guvern şi ar înlătura şi PSD din fruntea Camerei.