Nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ. Și totuși, s-a întâmplat. Negocierile au eșuat și se pare că Gabriela Firea nu mai are nicio șansă.

Firea nu mai are nicio șansă

Opoziția de Dreapta s-a unit în București, în încercarea de a câștiga Capitala. PNL, USR și PMP îl vor susține, aproape sigur, pe Nicușor Dan pentru un mandat de 4 ani la Primăria Capitalei. Nu se va întâmpla același lucru și cu cei de stânga.

Gabriela Firea, actual primar în București, a primit lovitura anului. Cei de la ProRomânia nu o vor susține. Vor avea candidat popiu. A spus-o senatorul Adrian Tutuianu. Negocierile privind o candidatura comuna PSD – Pro Romania la Primaria Capitalei au eșuat, urmând ca partidul lui Victor Ponta să desemneze un candidat propriu. Acesta ar putea să fie chiar liderul formațiunii, Victor Ponta.

„Cred ca vom avea o solutie foarte buna, discutam cu personalitati importante. Ultima varianta e Victor Ponta, candidatura sa la Primaria Bucuresti va crea un avantaj extraordinar partidului. Majoritatea din partid credem ca intrarea lui Ponta va fi benefica pentru partid, daca nu gasim o personalitate foarte cunoscuta care sa aduca un scor cu doua cifre. Tinta la locale in Bucuresti e de 15%. Victor Ponta a spus ca daca va fi nevoie si nu gasim o solutie, isi va asuma o candidatura”, a declarat Adrian Tutuianu la Digi 24.

Firea a fost șef de campanie al lui Victor Ponta la prezidențialele din 2014, atunci când fostul premier a pierdut categoric în fața actualului șef al statului, Klaus iohannis.